Söker du efter "Smaken" av Muriel Barbery? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Smaken
Av Muriel Barbery
Bok- presentation: |
Smaken |
Författar- presentation: |
Muriel Barbery |
Originaltitel: | Une Gourmandise |
Av författaren till bästsäljaren "Igelkottens elegans"
Innehåller 4 cd-skivor + 1 mp3
Monsieur Pierre Arthens är världens främste matkritiker, gastronomins Påve, de överdådiga festmåltidernas Messias. Han kommer att dö i morgon. Han vet om det men han bryr sig inte: vid dödsrikets port söker han desperat efter en smak som vibrerar i hans hjärta, en smak från barndomen eller ungdomsåren, en originell och underbar anrättning som han anar är mer värd än alla de gästabud han har upplevt i egenskap av fulländad finsmakare. Så han minns. Tyst och ibland hetsigt följer han smakminnets slingringar, dyker ned i barndomens grytor, vandrar längs stränder och i köksträdgårdar, mellan land och hav, aromer och smaker, väldofter, vilt, kött, fisk och sina första likörer Han minns men han hittar inte. Inte än.
Boken utspelar sig på 7 Rue de Grenelle, i samma fastighet som "Igelkottens elegans", den döende mannens smakminnen alterneras med närstående personers kompromisslösa minnesbilder av honom. Renée får säga sitt, liksom även några av de andra i huset och dess omgivning.
"Smaken" är Barberys debutbok och blev en succé litteraturhösten 2000. Den tilldelades Prix du meilleure livre de litterature gourmande år 2000 och Prix Bacchus/Bsn år 2001. I Frankrike har den sålts i 236 000 ex och rättigheterna har överlåtits till 19 länder.
Barberys åkallan av smaknöjen är frestande.
Utgåvor
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
"Hela anrättningen är delikat som en gourmetmiddag; underhållande och med en precis lagom bitter underton som aldrig smolkar smakupplevelsen i stort."/SvD
"Muriel Barberys språk är i sig självt som den godaste måltid."/NT
"[V]i är tillbaka i den fashionabla fastigheten på Rue de Grenelle i Paris. En kär återkomst för alla som föll pladask för Igelkottens elegans ..."/GP
"Muriel Barbery har skrivit en tänkvärd, sensuell och rörande berättelse ..."/UNT
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där "Igelkottens elegans" utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där "Igelkottens elegans" utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén "Igelkottens elegans" och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
Bok: 161748
Anmäl textfel