Våra experter hjälper dig eftersöka "Smaken" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.
Smaken
Av Muriel Barbery
Bok- presentation: |
Smaken |
Författar- presentation: |
Muriel Barbery |
Originaltitel: | Une Gourmandise |
Av författaren till bästsäljaren "Igelkottens elegans"
Innehåller 4 cd-skivor + 1 mp3
Monsieur Pierre Arthens är världens främste matkritiker, gastronomins Påve, de överdådiga festmåltidernas Messias. Han kommer att dö i morgon. Han vet om det men han bryr sig inte: vid dödsrikets port söker han desperat efter en smak som vibrerar i hans hjärta, en smak från barndomen eller ungdomsåren, en originell och underbar anrättning som han anar är mer värd än alla de gästabud han har upplevt i egenskap av fulländad finsmakare. Så han minns. Tyst och ibland hetsigt följer han smakminnets slingringar, dyker ned i barndomens grytor, vandrar längs stränder och i köksträdgårdar, mellan land och hav, aromer och smaker, väldofter, vilt, kött, fisk och sina första likörer Han minns men han hittar inte. Inte än.
Boken utspelar sig på 7 Rue de Grenelle, i samma fastighet som "Igelkottens elegans", den döende mannens smakminnen alterneras med närstående personers kompromisslösa minnesbilder av honom. Renée får säga sitt, liksom även några av de andra i huset och dess omgivning.
"Smaken" är Barberys debutbok och blev en succé litteraturhösten 2000. Den tilldelades Prix du meilleure livre de litterature gourmande år 2000 och Prix Bacchus/Bsn år 2001. I Frankrike har den sålts i 236 000 ex och rättigheterna har överlåtits till 19 länder.
Barberys åkallan av smaknöjen är frestande.
Utgåvor
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
"Hela anrättningen är delikat som en gourmetmiddag; underhållande och med en precis lagom bitter underton som aldrig smolkar smakupplevelsen i stort."/SvD
"Muriel Barberys språk är i sig självt som den godaste måltid."/NT
"[V]i är tillbaka i den fashionabla fastigheten på Rue de Grenelle i Paris. En kär återkomst för alla som föll pladask för Igelkottens elegans ..."/GP
"Muriel Barbery har skrivit en tänkvärd, sensuell och rörande berättelse ..."/UNT
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där "Igelkottens elegans" utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där "Igelkottens elegans" utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén "Igelkottens elegans" och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
Bok: 161748
Anmäl textfel