Söker du efter "Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011" av Magdalena Ribbing? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011
Av Magdalena Ribbing
Bok- presentation: |
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011 |
Författar- presentation: |
Magdalena Ribbing |
Årets Gastronomisk kalender är den 51:a utgåvan av denna världens, i sitt slag, äldsta årliga skrift. Gastronomisk kalender 2011 handlar om mat och musik, på alla tänkbara och otänkbara sätt.
Akademiledamöterna medverkar som vanligt med sina egna upplevelser i den musikaliskt gastronomiska sfären. Dessutom finns essäer av många andra som vet vilket givet samband mat och musik har sedan alla tider. SVT:s musikchef Camilla Lundberg berättar om dinerande i klassiska operor. Ledamoten i Svenska Akademien, tillika jazzmusikern och konstprofessorn, Ulf Linde förklarar vilket samband som finns mellan kulinariska och musikaliska upplevelser. Nordiska museets chef Christina Mattsson förmedlar kunskap om taffelmusik från alla tider. Historieprofessor Dick Harrison låter läsarna njuta av ålderdomlig kunglig taffelmusik. Kulturjournalisten Karsten Thurfjell, även ledamot av Gastronomiska Akademien, ägnar sin text åt hur musik kan färga mat, sex och död i film. Därtill personliga recept från Årets kock och mer matnyttigt - med och utan toner.
Magdalena Ribbing är huvudredaktör för boken, assisterad av ett redaktionsråd.
Utgåvor
Den klassiska boken för alla som är intresserade av matkultur! Årets "Gastronomisk kalender" är den 51:a utgåvan av denna världens, i sitt slag, äldsta årliga skrift. I år är huvudämnet mat och musik! Magdalena Ribbing och Gastronomiska Akademiens ledamöter skriver underhållande och inspirerande om minnen av musik och mat.
Bok: 9936
Anmäl textfel