Söker du efter "Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma" av Joanna Drevinger? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
LitteraturMagazinets recension av Matnostalgi: Rätterna vi minns och de vi helst vill glömma, Joanna Drevinger
Moderna matminnen leder till skratt och eftertanke
Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma
Av Joanna Drevinger
Bok- presentation: |
Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma |
Författar- presentation: |
Joanna Drevinger |
Rätterna vi minns och de vi helst vill glömma 1970-2010
Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är.
I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren.
Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor.
Författare är Joanna Drevinger. Bokens format är storpocket.
Utgåvor
I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi Goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget kött till fredagsburgaren! Varje årtionde beskrivs i ett kapitel som avslutas med en receptdel med tidstypiska recept.
Från flygande Jakob till pulled pork
I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren.
Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är.
Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor.
"... får smaklökarna att minnas såväl diverse udda smaksensationer från förr som det häftiga med mikrovågsugn. En bok med befriande avsaknad av glassiga kokboksbilder." M Magazine
Bok: 226349
Anmäl textfel