Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Glansholms Bokhandel & Antikvariat

Våra experter hjälper dig eftersöka "Allting gott och alldeles för mycket" - utan extra kostnad

Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.

Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.

Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.

Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.

Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Efterlys "Allting gott och alldeles för mycket"

Din epostadress, vi hör av oss till dig!

Ditt mobiltelefonnr. För sms-kontakt.

Pristak. Pristaket påverkar inte priset på boken du erbjuds - däremot påverkar det hur sannolikt det är att vi kan hjälpa dig. Ett lågt satt pristak gör att vi står över ex från auktioner, samlare och professionella handlare, i regel tar det då flera månader längre tid att finna boken.

Önskemål om utgåva, skick, eller dina frågor.


 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Allting gott och alldeles för mycket, Edward Blom

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Typsnitt och layout påminner om finare kokböcker som de såg ut någon gång mellan 1960 och 1980"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla följande: Ganska avskalad layout och moderna typsnitt Bilder på vacker natur och fina råvaror Ganska fräscha, måttliga och hälsosamma recept Snyggt upplagda rätter Edward Bloms kokbok &a...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Allting gott och alldeles för mycket

Av Edward Blom

Bok-
presentation:
Allting gott och alldeles för mycket
Författar-
presentation:
Edward Blom

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

Utgåvor

Halvklotband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. "Allting gott och alldeles för mycket" är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

Utgivningsdatum: 20130828
9789113047218

Flexband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Känd gastronom, föredrags­hållare och tv-profil med personligt uttryck och utstrålning. Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.

Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander, som nu kommer i flexiband.

Känd gastronom, föredrags­hållare och tv-profil med personligt uttryck och utstrålning. Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.

Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander, som nu kommer i flexiband. 

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i ”kokboks-VM”, World Gourmand Awards 2014, i Peking. 



Utgivningsdatum: 20140819
9789113059945

Bok: 205624
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Sveriges ledande muminåterförsäljare
Sveriges största sortiment av muminmuggar, och ytterligare hundratals muminprodukter. Till muminavdelningen
Pocket 8 kr/styck
Alltid i Glansholms Antikvariat, fler än 2000 pocket, 8 kr/styck.
Visa listning
Inbundet 19 kr/styck
Alltid i Glansholms Antikvariat, fler än 2000 inbundna böcker, 19 kr/styck.
Visa listning
 

Boktoppen

Den sista grisen

av Horace Engdahl
Inbunden, Finns i lager, 271 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Oanade konsekvenser

av Elizabeth George
MP3 CD, Finns i lager, 280 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Blå stjärnan

av Jan Guillou
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

av Jonas Jonasson
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr
CD-skiva, Finns i lager, 352 kr
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Playground

av Lars Kepler
Storpocket, Finns i lager, 140 kr

STHLM DELETE

av Jens Lapidus
MP3 CD, Finns i lager, 280 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 78 kr
Litteraturmagazinet listar
Litteraturmagazinet listar

LitteraturMagazinet tipsar

Jack

av Christina Lindström
Inbunden, Finns i lager, 172 kr

Starkare än magi

av V. Florian
Häftad, Finns i lager, 109 kr

Fiskarmännen

av Chigozie Obioma
Pocket, Finns i lager, 69 kr

H som i hök

av Helen Macdonald
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Avd. för grubblerier

av Jenny Offill
Inbunden, Finns i lager, 262 kr
CD-skiva, Finns i lager, 367 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Tackla hatet

av Ordfront Förlag
Inbunden, Finns i lager, 271 kr

Pockettoppen

Avdelning 73

av Sofie Sarenbrant
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr
Pocket, Finns i lager, 78 kr

Järnblod

av Liza Marklund
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr

Öppnas i händelse av min död

av Liane Moriarty
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Falleri, fallera, falleralla

av Carin Gerhardsen
Pocket, Finns i lager, 69 kr

Vårjakt i Rosengädda

av Emma Hamberg
Pocket, Finns i lager, 69 kr
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4