
Våra experter hjälper dig eftersöka "Älskade mat" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Älskade mat
Av Ulf Nilsson, Werner Vögeli

Bok- presentation: |
Älskade mat |
Författar- presentation: |
Ulf Nilsson |
![]() |
Utgåvor
Werner Vögeli är Sveriges mest berömde kock. Sedan 1959 har han lagat mat på Operakällaren i Stockholm, till kungliga kalas, till matälskares måltider och till det fina folkets fester.
Han har lagat mat till nobelpristagare under fyrtio år (1961-2002) när dessa årligen bjudits på middag hos den svenske kungen den 11 december. Han har lagat mat till statschefer, kungar, drottningar och kejsare, till politiker, kulturpersonligheter och kändisar. Han har rest med hovet på statsbesök utomlands och lagat mat i många länder. 1972 blev Vögeli formellt utnämnd till hovköksmästare och 1977 till hovtraktör.
Vögeli har givit ut flera böcker tidigare med fantastiska festmenyer men också med traditionell svensk mat. Men de allra bästa menyerna, de som han är mest stolt över, har han sparat till ett speciellt tillfälle, så att han kan presentera dem tillsammans. Och det tillfället är den nya boken Älskade mat.
Här är några exempel på dessa menyer som serverats på Operakällaren genom tiderna:
Traditions et Qualité 1967 en förening för världens bästa kockar med tillsammans ett stort antal stjärnor i Guide Michelin. Vögeli bjöd på traditionell svensk mat som sill, löjrom, renskav och nässelsoppa!
Club de Chefs des Chefs 1980 en exklusiv klubb för kockar till statschefer, kungar och likställda storheter, där det bjöds på snöripsbröst och hjortronsufflé.
Drottning Silvias födelsedagsmeny 1993 med fasanmousse och sjötunga.
Det finns ytterligare några menyer samt en del med recept på rätter med genuina svenska råvaror som Västerbottenost, renkött, olika rätter med ål, samt rabarber och hjortron. Här beskrivs också Vögelis matfilosofi som han hållit fast vid i alla år.
En bok att älska Älskade mat!
Bok: 173175
Anmäl textfel