Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Swedish summer : recipes from the Stockholm archipelago - Halvklotband
Beställningsvara,
316 kr
|
Information från förlaget
Swedish summer : recipes from the Stockholm archipelago
Av Viveca Sten
Bok- presentation: |
Swedish summer : recipes from the Stockholm archipelago |
Författar- presentation: |
Viveca Sten |
Halvklotband
Beställningsvara,
316 kr
|
Originaltitel: | Skärgårdssommar - matbok från havsbandet |
Översättare: | Lukas Loughran |
Skärgården är det svenska sommarlandskapet framför andra. Ingen annan miljö väcker lika varma känslor hos så många. Författaren Viveca Sten har gjort succé i hela Europa med sina deckare från Sandhamn. Nu har hon skapat en matbok som också är en berättelse om livet i havsbandet – en upplevelsebok fylld av solvarma klippor, friska vindar och öppet hav. Hon tar oss med till ytterskärgårdens vackraste öar där vi möter spännande människor som alla älskar mat.
Med värme och nyfikenhet skildrar Viveca Sten öbornas tillvaro på utskären – samtidigt som hon njuter av deras kokkonst. Här bjuds på en rik och varierad kost, till exempel primörer med smaksatt smör, tryffelbakade svartrötter med lins- och äppelsallad, snabbgravad halstrad sik, älgfärsbiffar, pinnbröd och gubbröra eller wienerflundra.
Navet i berättelsen är Sandhamn, den ö där Viveca Sten själv har tillbringat varje sommar sedan hon var liten. Här bjuder hon på klassiskt fikabord med bland annat blåbärsbullar, nötbanankaka och chokladpunschrulle. Boken avslutas med en traditionell kräftskiva på hennes egen brygga.
Bilderna från skärgården är tagna av fotografen Jeppe Wikström medan de läckra matbilderna är tagna av fotografen Lina Eriksson.
Utgåvor
Halvklotband
Förlag: Max Ström
Lagerstatus: Beställningsvara
Utgivningsdatum: 20150310
9789171263414
Bok: 255543
Anmäl textfel
Författarporträtt
Viveca Sten
Viveca Sten debuterade 2008 med "I de lugnaste vatten", vilket blev upptakten till den mycket populära Sandhamsserien, som utspelar sig på ön Sandön i Stockholms skärgård.