Stefanos Italia : den stora italienska kokboken - Inbunden
Finns i lager,
352 kr
|
Stefanos Italia : den stora italienska kokboken - Inbunden
Finns i lager,
461 kr
|
Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
Av Stefano Catenacci
Bok- presentation: |
Stefanos Italia : den stora italienska kokboken |
Författar- presentation: |
Stefano Catenacci |
Inbunden
Finns i lager,
352 kr
Inbunden
Finns i lager,
461 kr
|
Originaltitel: | Stefanos Italia |
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
Utgåvor
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegansen, konsten att skapa en rätt av få, men perfekta råvaror. Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen.
Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, bjuder i den här kokboken på sin tolkning av det italienska köket. Han gör det med kunnandet från en uppväxt och ett liv i restaurangkök och med hjärta för vällagad familjemat på italienskt vis.
Illustrerat med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg, och citronodlingar, inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen med 150 recept, lätta att lyckas med.
Bokens lockande meny med antipasto, pasta och risotto, fisk, kött, gröna tillbehör och dessert, är tryfferad med intressanta fördjupningar om buffelmozzarellan, som tillverkas i trakterna kring Neapel, skinkan från Parma, som efter varsam torkning blir den berömda parmaskinkan. Vi får veta hur pasta formas enligt konstens alla regler och lära oss om parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande grönsaksrätter!
Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano Catenacci? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvarterskrog Caina i Stockholm, fick han tidigt känsla för goda råvaror och kunskap om gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla matupplevelser hos släkten i Toscana. Sedan 15 år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, och med ansvar för kungahusets representation och kronprinsessan Victorias bröllopsmiddag 2010.
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med 150 nya recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket.
Bok: 164291
Anmäl textfel