Den sjunde dagen - Pocket
Beställningsvara,
59 kr
|
I antikvariatet. Pris: 149 kr
Se annonsen ... |
I antikvariatet. Pris: 19 kr
Se annonsen ... |
I antikvariatet. Pris: 8 kr
Se annonsen ... |
Den sjunde dagen
Av Stefan Einhorn
Bok- presentation: |
Den sjunde dagen |
Författar- presentation: |
Stefan Einhorn |
Pocket
Beställningsvara,
59 kr
|
Utgåvor
”En text för den vetgiriga, en tröst för den sorgsna, tankar för den vilsna.”
Gefle Dagblad
"Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så."
Med dessa ord inleds samtalen mellan far och son i Den sjunde dagen. Under pappans sista tid i livet berättar han om en kunskap som har förts från generation till generation, en kunskap om människans villkor och livets mening. Han talar om betydelsen av att ta ansvar, om visdom, ödmjukhet och kärlek och om etikens betydelse. Och han berättar om det hemliga namnet. Sonen är till en början skeptisk och undrande, eftersom deras relation inte alltid varit den bästa, men han blir efter hand alltmer fascinerad. Samtidigt inser han att först nu, när det nästan är för sent, får han verkligen lära känna sin far.
”…en sympatisk tänkebok…Jag tror rentav att den här boken kan vara till hjälp för var och en som grubblar över existensen och religioners relevans.”
Svenska Dagbladet
”Det gör mig däremot gott att läsa denna bok som till synes enkelt förmedlar det svåraste av allt: den visa kunskapen om hur det är möjligt att överleva och leva livet trots att djupaste tvivel och den kanske största av sorger drabbar en.”
Nerikes Allehanda
"… Stefan Einhorn är en suveränt duktig berättare som med pennans hjälp ritar stigen för en vandring i en värld som inte syns"
Värnamo nyheter
Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så.
Så inleds samtalen mellan far och son i Stefan Einhorns roman Den sjunde dagen. Under sin sista tid i livet berättar pappan för sin son om en muntlig tradition som har förts vidare från generation till generation under årtusenden.
Denna tradition tar upp den för mänskligheten centrala frågan vilken är människans uppgift?
I deras samtal får vi följa diskussionen om människans egen inre utveckling och om hur vi kan förhålla oss till och bemöta våra medmänniskor. Pappan berättar för sonen om de fyra deluppgifter som människan har.
Och om det hemliga namnet.
Stefan Einhorn är professor vid Karolinska Institutet. Han har tidigare skrivit flera faktaböcker och kom 1998 ut med en uppmärksammad religionsfilosofisk bok En dold Gud. Detta är hans skönlitterära debut.
"Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så." Så inleds samtalen mellan far och son i Stefan Einhorns roman Den sjunde dagen. Under sin sista tid i livet berättar pappan för sin son om en muntlig tradition som har förts vidare från generation till generation under årtusenden. Denna tradition tar upp den för mänskligheten centrala frågan - vilken är människans uppgift? I deras samtal får vi följa diskussionen om människans egen inre utveckling och om hur vi kan förhålla oss till och bemöta våra medmänniskor. Pappan berättar för sonen om de fyra deluppgifter som människan har. Och om det hemliga namnet. Stefan Einhorn är professor vid Karolinska Institutet. Han har tidigare skrivit flera faktaböcker och kom 1998 ut med en uppmärksammad religionsfilosofisk bok - En dold Gud. Detta är hans skönlitterära debut.
Bok: 13740
Anmäl textfel
Stefan Einhorn
Stefan Einhorn är en läkare, professor i Molekylär biologi och författare. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker, men hans skönlitterära debut kom 1998 med "En dold Gud". Han har även varit aktiv inom folkpartiet, främst inför valrörelsen 2006.