
Våra experter hjälper dig eftersöka "Italiensk bondmat : från Paolos trädgård" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
Av Paolo Roberto

Bok- presentation: |
Italiensk bondmat : från Paolos trädgård |
Författar- presentation: |
Paolo Roberto |
![]() |
Från Napoli till Nacka - Paolo odlar och lagar
Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat. Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter. Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar. Några exempel av de omkring 50 recepten:
Pasta med kronärtskockssalsa
Grillad fisk med rosmarin- och sardellolja
Kyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örter
Napolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korv
Semifreddo med ljummen hallonkräm
Utgåvor
Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.
Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är mäkta majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till paradisiskt god mat. Och, ja, maten är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.
Från Napoli till Nacka - Paolo odlar och lagar
Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.
Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter.
Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.
Några exempel av de omkring 50 recepten:
Pasta med kronärtskockssalsa
Grillad fisk med rosmarin- och sardellolja
Kyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örter
Napolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korv
Semifreddo med ljummen hallonkräm
Bok: 184336
Anmäl textfel