
Våra experter hjälper dig eftersöka "Mat för dig som tränar" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Mat för dig som tränar
Av Camilla Porsman Reimhult, Niclas Ericsson

Bok- presentation: |
Mat för dig som tränar |
Författar- presentation: |
Camilla Porsman Reimhult |
![]() |
Fotograf: | Christian Hagward |
Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Hälsosam mat är viktigt och här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig. Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar.
Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga utan tomma kalorier och rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter).
Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!
Slut på äggvitor och keso - så här kan en måltid se ut. Fördelningen varierar beroende på typ av träning:
Ungsbakad kycklingfilé (protein)
Wokad blomkål med ingefära och röd chili (grönsak)
Salsa på rostad paprika, tomat och sardeller (smaksättare)
Bulgur med lök och oliver (kolhydrat)
Utgåvor
Träningskokbok med ett 90-tal recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Boken vänder sig till alla som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat, oavsett om målet är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. En unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig.
Niclas Ericsson är journalist och författare. Inspiration till recepten har han hämtat från från Sydeuropa, Asien och Nordafika. Camilla Porsman, frilansjournalist och utbildad inom personlig träning och kostrådgivning, har tidigare givit ut ett antal böcker på Fitnessförlaget och skriver regelbundet i Fitness Magazine, ToppHälsa och Stadium Magazine.
Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om målet är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. Mat för dig som tränar tar fasta på väletablerade fakta inom näringsfysiologi och presenterar ett 90-tal recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Boken kommer nu i ett nytt smidigt format och vänder sig till alla som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, bygga muskler eller gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Det har på senare år växt fram en djungel av böcker om hur du ska äta för att hålla dig frisk, smal och vältränad: 5:2, GI, LCHF, stenålderskost med mera. Men egentligen behöver det inte vara så komplicerat. Mat för dig som tränar, som nu kommer i en nyutgåva i ett smidigt format, och tar fasta på väletablerade fakta inom näringsfysiologi. Här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig.
Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar. Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter men utan tomma kalorier). Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!
Bok: 10673
Anmäl textfel