
Våra experter hjälper dig eftersöka "Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
Av Mathias Dahlgren

Bok- presentation: |
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe |
Författar- presentation: |
Mathias Dahlgren |
![]() |
Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept.
Så här säger han själv:
"Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom."
Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll:
"Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast."
Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.
Utgåvor
Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or. Hans restaurang Bon Lloc har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra kokbok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I den nya boken delar han med med sig av ytterligare ca unika 200 recept och beskriver också frikostigt alla tankar bakom sitt skapande i köket.
Bon Lloc är inte bara boken om en av Sveriges bästa restauranger. Den är en inspirerande berättelse om hur en kocks kreativa vision om smak, kvalitet och upplevelse förverkligas i ett restaurangkök.
Bok: 430
Anmäl textfel