Söker du efter "Arons knä" av Lennart Hagerfors? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Arons knä
Av Lennart Hagerfors
Bok- presentation: |
Arons knä |
Författar- presentation: |
Lennart Hagerfors |
Adam är Arons ende son, men de har aldrig haft en nära relation. Det finns ingen mamma och Adam började redan tidigt gå sina egna vägar. Far och son är väldigt olika. Adam är en sökare som intresserar sig mer för människor än för ting, och som tror på människans inneboende krafter. Han har tillsammans med sin flickvän Sara blivit en centralgestalt bland en grupp ungdomar som hänger sig åt alternativ tro och magi.
Aron är en cynisk man som rastlöst ägnat sig åt att utveckla och förädla den affärsverksamhet han ärvt av sin far. Han har haft framgångar men nu är han en trött och mycket ensam medelålders man. Han har dragit sig undan den stora världen till ett ensligt hus på Fårö.
En dag får Aron syn på en sak som väcker minnen från Adams barndom. Han vill kontakta Adam, men han är försvunnen. Aron överger sin eremitiska tillvaro för att söka efter sin son och färden går från Fårö till Stockholm, över Norrlands inland och ner till Mizenga i Kongo.
I spåren efter Adam möter Aron människor som vittnar om sonens märkliga kraft och Aron tvingas ompröva sina fördomar om magi och mirakler. Aron vågar öppna sig för världen, men också möta sig själv, sina egna rädslor och mörker.
Med stor berättarglädje skildrar Lennart Hagerfors en komplicerad far-och-son-relation, och en resa som blir till ett äventyr. Dessutom diskuterar han aktuella strömningar i vår samtid, som nyandlighet och människors alternativa sökande. Han undersöker gränsen för det möjliga. Den gräns där vi kan välja att tro på det vi ser eller att inte se det alls.
Utgåvor
Aron Ask har en framgångsrik karriär bakom sig och lever ett tillbakadraget liv på Fårö. En dag grips han av en stark önskan att träffa sin son. Men Adam är försvunnen. Och Aron bestämmer sig för att söka rätt på honom.
Aron överger sin eremitiska tillvaro och färden går från Fårö till Kongo. Han möter människor som vittnar om sonens märkliga kraft och tvingas ompröva sina fördomar mot magi och mirakler. Med stor berättarglädje skildrar Lennart Hagerfors en komplicerad far-och-son-relation, och en resa som blir till ett äventyr.
Lennart Hagerfors har utgett ett flertal böcker sedan debuten 1979. Hans senaste roman Längta hem var en självbiografisk skildring om uppväxten som missionärsbarn i Kongo.
Adam är Arons ende son, men de har aldrig haft en nära relation. Det finns ingen mamma och Adam började redan tidigt gå sina egna vägar. Far och son är väldigt olika. Adam är en sökare som intresserar sig mer för människor än för ting, och som tror på människans inneboende krafter. Han har tillsammans med sin flickvän Sara blivit en centralgestalt bland en grupp ungdomar som hänger sig åt alternativ tro och magi. Aron är en cynisk man som rastlöst ägnat sig åt att utveckla och förädla den affärsverksamhet han ärvt av sin far. Han har haft framgångar men nu är han en trött och mycket ensam medelålders man. Han har dragit sig undan den stora världen till ett ensligt hus på Fårö. En dag får Aron syn på en sak som väcker minnen från Adams barndom. Han vill kontakta Adam, men han är försvunnen. Aron överger sin eremitiska tillvaro för att söka efter sin son och färden går från Fårö till Stockholm, över Norrlands inland och ner till Mizenga i Kongo. I spåren efter Adam möter Aron människor som vittnar om sonens märkliga kraft och Aron tvingas ompröva sina fördomar om magi och mirakler. Aron vågar öppna sig för världen, men också möta sig själv, sina egna rädslor och mörker. Med stor berättarglädje skildrar Lennart Hagerfors en komplicerad far-och-son-relation, och en resa som blir till ett äventyr. Dessutom diskuterar han aktuella strömningar i vår samtid, som nyandlighet och människors alternativa sökande. Han undersöker gränsen för det möjliga. Den gräns där vi kan välja att tro på det vi ser eller att inte se det alls.
Bok: 6971
Anmäl textfel