Hårdkokta fakta om ägg - Inbunden
Finns i lager,
199 kr
|
Recension av Hårdkokta fakta om ägg, Lena Sjöberg
Äggfakta för vetgiriga barn
Hårdkokta fakta om ägg
Av Lena Sjöberg
Bok- presentation: |
Hårdkokta fakta om ägg |
Författar- presentation: |
Lena Sjöberg |
Utg.år: | 2013 |
Inbunden
Finns i lager,
199 kr
|
Utgåvor
Rolig och spännande fakta om ägg: hönsägg och andra fågelägg, insektsägg, reptilägg och mer. Vi får lära oss hur ägg blir till, hur de är uppbyggda, vilka som ruvas, vad som händer med de ägg som inte ruvas. Intressanta fakta från andra länder om deras traditioner, om påskägg och information kring ägg från historiska tider finns också med. Och så några recept och lite pyssel, förstås.
En bok i vilken det finns något för hela familjen. Den flerfaldigt prisbelönade illustratören Lena Sjöberg har med sin kärlek till detaljer i text och bild lyckats skapa en bok som man gärna bläddrar i, om och om igen.
Rolig och spännande fakta om ägg: hönsägg och andra fågelägg, insektsägg, reptilägg och mer. Vi får lära oss hur ägg blir till, hur de är uppbyggda, vilka som ruvas, vad som händer med de ägg som inte ruvas. Intressanta fakta från andra länder om deras traditioner, om påskägg och information kring ägg från historiska tider finns också med. Och så några recept och lite pyssel, förstås.
En bok i vilken det finns något för hela familjen. Den flerfaldigt prisbelönade illustratören Lena Sjöberg har med sin kärlek till detaljer i text och bild lyckats skapa en bok som man gärna bläddrar i, om och om igen.
Hårdkokta fakta om ägg vann Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin Barn & Mat som delas ut av Måltidsakademien.
Juryns motivering:
"Hårdkokta fakta om ägg ger både liten som stor häftiga kunskaper om alla sorters ägg. Vi får svar på hur kycklingen kan andas i äggskalet, om det finns ägg i rymden och vad som händer med ägg som ruvas, allt härligt illustrerat av Lena Sjöberg."
Bok: 199773
Svenska Måltidsakademiens prisutdelning
Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok
Anmäl textfel