
Våra experter hjälper dig eftersöka "Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst
Av Lena Israelsson

Bok- presentation: |
Gourmetträdgården : köksväxterna som smakar bäst |
Författar- presentation: |
Lena Israelsson |
![]() |
Odla för smakens skull!
Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan. Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta. För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten … Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt. Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.
Utgåvor
Lena Israelsson visar vägen till köksväxterna som smakar bäst, visar hur de odlas och används. Flera är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.
Kapitlen inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.
Odla för smakens skull!
Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan.
Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.
För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten …
Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt.
Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.
Bok: 200078
Svenska Måltidsakademiens prisutdelning
Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok
Anmäl textfel