Våra experter hjälper dig eftersöka "Korv, mos och människor : en bok om svenska korvkiosker" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.
Korv, mos och människor : en bok om svenska korvkiosker
Av Leif Eriksson
Bok- presentation: |
Korv, mos och människor : en bok om svenska korvkiosker |
Författar- presentation: |
Leif Eriksson |
Formgivare: | Patrik Lundberg |
Välkokt varmkorv, med det där underbara knäppet i skinnet, det fluffiga, rykande moset, den honungsavrundade wiskeysenapen och den källarsvala Puckon ... Alla har vi någon relation till korvkiosken, även om man aldrig tyckt om varmkorv, så vet de flesta ändå var närmaste korvkiosk finns.
I dag finns det drygt 1.500 korvkiosker i Sverige, eller gatukök som de numera heter. Trots att antalet kiosker med åren har blivit mindre, har deras betydelse på intet sätt minskat. Kiosken är fortfarande träffpunkten. Inte minst för hungriga nattsuddare på väg hem. Däremot har själva kiosken genomgått en rad förändringar; från 20- och 30-talets gubbe med låda på magen till dagens fantasifulla kabanosspalats.
I Korv, mos och människor berättas historien om hur korvmadammerna på Stockholmsutställningen 1897 blev till kedjeföretag och storindustri. Här berättas också om hur den gamla engelska jagaren och Berlinblockaden gav oss pulvermoset, hur ett brinnande bilintresse ledde till skinnfria korvar, varför en kokt korv i Värmland inte är samma sak som en kokt i Skåne. Dessutom avslöjas vart raggarna tog vägen och mysteriet med korvpappret.
Boken Korv, mos och människor innehåller rikligt med arkivmaterial från såväl korvgubbens- som varumärkenas historia. Men här finns också ett fyrtiotal av dagens korvkiosker och korvkioskprofiler dokumenterade.
Utgåvor
Välkokt varmkorv, med det där underbara knäppet i skinnet, det fluffiga, rykande moset, den honungsavrundade wiskeysenapen och den källarsvala Puckon...
I Korv, mos och människor berättas historien om hur korvmadammerna på Stockholmsutställningen 1897 blev till kedjeföretag och storindustri. Boken innehåller rikligt med arkivmaterial från såväl korvgubbens- som varumärkenas historia. Men här finns också ett fyrtiotal av dagens korvkiosker och korvkioskprofiler dokumenterade.
Välkokt varmkorv, med det där underbara knäppet i skinnet, det fluffiga, rykande moset, den honungsavrundade wiskeysenapen och den källarsvala Puckon ... Alla har vi någon relation till korvkiosken, även om man aldrig tyckt om varmkorv, så vet de flesta ändå var närmaste korvkiosk finns.
I dag finns det drygt 1.500 korvkiosker i Sverige, eller gatukök som de numera heter. Trots att antalet kiosker med åren har blivit mindre, har deras betydelse på intet sätt minskat. Kiosken är fortfarande träffpunkten. Inte minst för hungriga nattsuddare på väg hem. Däremot har själva kiosken genomgått en rad förändringar; från 20- och 30-talets gubbe med låda på magen till dagens fantasifulla kabanosspalats.
I Korv, mos och människor berättas historien om hur korvmadammerna på Stockholmsutställningen 1897 blev till kedjeföretag och storindustri. Här berättas också om hur den gamla engelska jagaren och Berlinblockaden gav oss pulvermoset, hur ett brinnande bilintresse ledde till skinnfria korvar, varför en kokt korv i Värmland inte är samma sak som en kokt i Skåne. Dessutom avslöjas vart raggarna tog vägen och mysteriet med korvpappret.
Boken Korv, mos och människor innehåller rikligt med arkivmaterial från såväl korvgubbens- som varumärkenas historia. Men här finns också ett fyrtiotal av dagens korvkiosker och korvkioskprofiler dokumenterade.
Bok: 17052
Anmäl textfel