Mat som mode - Inbunden
Finns i lager,
280 kr
|
Mat som mode
Av Karsten Thurfjell
Bok- presentation: |
Mat som mode |
Författar- presentation: |
Karsten Thurfjell |
Inbunden
Finns i lager,
280 kr
|
Redaktör: | Karsten Thurfjell |
Även mat är mode, nu kanske mer än någonsin, när ständigt nya krogar öppnas med extremt modeinriktad matsedel. Gastronomiska akademien fyller 60 år och frågan är vad som skett under denna period. Vad åt vi exempelvis 1958? Andra inslag är hur nattvardsvinet varierat och varför. Här utreds likaså vilka epokgörande artiklar som kalendern förmedlat under åren. En uppsats redogör för hur den för närvarande allt populärare inälvsmaten tagits emot här i landet och vilken roll den haft. Vår kokbok utkom första gången 1955 och har sålt mer än någon annan bok om mat i Sverige. Frågan är vad det beror på. Matens råvaror/beståndsdelar diskuteras och omvärderas, t.ex. fettet. Bra eller dåligt fett, vilket är farligt? Här finns även att läsa om vilt, Årets kock och andra gastronomiska pristagare intervjuas och presenteras. Mat som mode blir en spegel av vad som är intressant på den gastronomiska scenen i dag.
Magdalena Ribbing är välkänd författare, journalist och expert på etikett. Karsten Thurfjell är välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio, matskribent och tillsammans med Ribbing bokens/kalenderns redaktör. En rad välkända och matälskande skribenter medverkar, bl.a. Niklas Rådström, Martin Linder och Charlotte Birnbaum.
Utgåvor
Bok: 295955
Anmäl textfel