
Våra experter hjälper dig eftersöka "Fallet med det försvunna receptet" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Fallet med det försvunna receptet
Av Jonas Ellerström

Bok- presentation: |
Fallet med det försvunna receptet |
Författar- presentation: |
Jonas Ellerström |
![]() |
Illustratör: | Jens Andersson |
Får vi bjuda på en kola?
Fallet med det försvunna receptet handlar inte bara om gastronomiska turer och snedsteg utan också om ett av de märkligaste litterära censurfallen någonsin.
Några år efter livskamraten Gertrude Steins död gav Alice B. Toklas ut en kokbok som väckte stor uppmärksamhet både i England och USA. Detta berodde dels på att Alice B Toklas självbiografi som författats av Gertrude Stein redan hade blivit en berömd bok, dels på att Alice hade bett ett antal kända vänner bidra med olika recept. Men framför allt berodde uppmärksamheten på ett alldeles speciellt recept det på haschkola.
Författaren, översättaren och förläggaren Jonas Ellerström berättar här historien om hur receptet dök upp och sedan försvann i olika upplagor av Toklas kokbok. Hur debatten i samband med den svenska utgåvan blev en repris på den som hade förts internationellt några decennier tidigare. Slutligen ger han också för första gången ytterligare ett par decennier senare de svenska läsarna en chans att själva få studera och eventuellt prova på det famösa receptet.
Boken är rikt illustrerad av Jens Andersson med bilder som både kompletterar och som lever ett parallellt liv vid sidan av texten.
Utgåvor
Bok: 175093
Anmäl textfel