Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Glansholms Bokhandel & Antikvariat

Våra experter hjälper dig eftersöka "Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda." - utan extra kostnad

Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.

Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.

Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.

Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.

Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Efterlys "Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda."

Din epostadress, vi hör av oss till dig!

Ditt mobiltelefonnr. För sms-kontakt.

Pristak. Pristaket påverkar inte priset på boken du erbjuds - däremot påverkar det hur sannolikt det är att vi kan hjälpa dig. Ett lågt satt pristak gör att vi står över ex från auktioner, samlare och professionella handlare, i regel tar det då flera månader längre tid att finna boken.

Önskemål om utgåva, skick, eller dina frågor.


 Information från förlaget 

Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.

Av Jens Linder

Bok-
presentation:
Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
Författar-
presentation:
Jens Linder
Originaltitel: Blessings

”De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.

















Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.

    I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.
    Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.


En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.


Utgåvor

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Ibland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flaska med hennes dunkelt röda svartvinbärssaft i den svala matkällaren, eller att plocka någon liter bär från de väldiga och taggiga krusbärsbuskarna i den soliga trädgården. Det var uppgifter av stor vikt, fick vi förklarat för oss. Och när vi bar saft eller bär uppför den såptvättade trappan gick vi med försiktighet för att inte tappa dyrgriparna.

Redan då förstod jag att bär är något värdefullt. Särskilt de äldre kvinnorna i vår släkt odlade, plockade, rensade, kokade och la in på burk under hela säsongen.

När sedan jag som yngling började jobba i restaurangbranschen fann jag till min förvåning att man sällan eller aldrig lagade till färska svenska bär. Men både som kock och matjournalist har jag alltid varit intresserad av undanskymda och bortglömda ingredienser och rätter. Därför har det fallit sig naturligt att min debutkokbok handlar om svenska bär och deras kulinariska möjligheter. Dessutom hade det glatt mormor. Jens Linder

Jens Linder, kock och journalist, har gjort sig känd och uppskattad genom sina återkommande matartiklar och tilltalande recept i Dagens Nyheter, inte minst i LördagSöndagbilagan. Han är också en av de medverkande i nyutkomna Bonniers Kokbok.

Bara bär är hans första egna kokbok. Varje bär har här ett eget kapitel där vi får goda råd och rikligt med recept, totalt närmare 200. I det omfattande metodkapitlet finns dessutom en mängd basrecept som gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt. Välkommen in i bärens njutningsfulla värld.

Utgivningsdatum: 20030513
9789100576226

Bok: 17332

Anmäl textfel

Sveriges ledande muminåterförsäljare
Sveriges största sortiment av muminmuggar, och ytterligare hundratals muminprodukter. Till muminavdelningen
Pocket 8 kr/styck
Alltid i Glansholms Antikvariat, fler än 2000 pocket, 8 kr/styck.
Visa listning
Inbundet 19 kr/styck
Alltid i Glansholms Antikvariat, fler än 2000 inbundna böcker, 19 kr/styck.
Visa listning
 

Boktoppen

Den sista grisen

av Horace Engdahl
Inbunden, Finns i lager, 271 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Oanade konsekvenser

av Elizabeth George
MP3 CD, Finns i lager, 280 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Blå stjärnan

av Jan Guillou
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

av Jonas Jonasson
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr
CD-skiva, Finns i lager, 352 kr
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Playground

av Lars Kepler
Storpocket, Finns i lager, 140 kr

STHLM DELETE

av Jens Lapidus
MP3 CD, Finns i lager, 280 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 78 kr
Litteraturmagazinet listar
Litteraturmagazinet listar

LitteraturMagazinet tipsar

Jack

av Christina Lindström
Inbunden, Finns i lager, 172 kr

Starkare än magi

av V. Florian
Häftad, Finns i lager, 109 kr

Fiskarmännen

av Chigozie Obioma
Pocket, Finns i lager, 69 kr

H som i hök

av Helen Macdonald
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Avd. för grubblerier

av Jenny Offill
Inbunden, Finns i lager, 262 kr
CD-skiva, Finns i lager, 367 kr
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Tackla hatet

av Ordfront Förlag
Inbunden, Finns i lager, 271 kr

Pockettoppen

Avdelning 73

av Sofie Sarenbrant
MP3 CD, Finns i lager, 298 kr
Pocket, Finns i lager, 78 kr

Järnblod

av Liza Marklund
Inbunden, Finns i lager, 289 kr
Storpocket, Finns i lager, 140 kr
Pocket, Finns i lager, 69 kr

Öppnas i händelse av min död

av Liane Moriarty
Pocket, Finns i lager, 73 kr

Falleri, fallera, falleralla

av Carin Gerhardsen
Pocket, Finns i lager, 69 kr

Vårjakt i Rosengädda

av Emma Hamberg
Pocket, Finns i lager, 69 kr
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4