Matens historia från A till Ö - Inbunden
Finns i lager,
316 kr
|
Matens historia från A till Ö
Av Jan-Öjvind Swahn
Bok- presentation: |
Matens historia från A till Ö |
Författar- presentation: |
Jan-Öjvind Swahn |
Inbunden
Finns i lager,
316 kr
|
Sagt om Stora matlexikonet:
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning
Heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och uppdaterad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Matens historia är en reviderad och utökad utgåva av Stora matlexikonet. Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
Utgåvor
Bok: 296264
Anmäl textfel