Våra experter hjälper dig eftersöka "Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna]" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.
Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna]
Av Jan-Öjvind Swahn
Bok- presentation: |
Fil, fläsk och falukorv : [svenska mattraditioner genom tiderna] |
Författar- presentation: |
Jan-Öjvind Swahn |
När etnologen Jan-Öjvind Swahn tar sig an matens kulturhistoria stiger lockande dofter från boksidorna. Fil, fläsk och falukorv är en översikt av den svenska mathistorien från stenålder fram till idag.
Författaren rör sig ledigt mellan de svenska landskapens specialiteter och traditioner. Spannmålsprodukter; fisk och skaldjur; grädde och ost; kött; öl och brännvin alla får de godbitar ur sin historia berättade.
Läsningen förgylls av ordspråk och talesätt som härrör från kokkonstens värld och vi får svar på frågor som
Vad är snömos?
Vad är det för ett skinn som det inte växer hår på?
Jan-Öjvind Swahn har arbetat vid en rad svenska och utländska universitet. Utanför de akademiska kretsarna har han blivit riksbekant genom sin medverkan i tv-program som Fråga Lund och Kvitt eller dubbelt.
Fil, fläsk och falukorv ingår i den kulturhistoriska serien Illustrerad historia som Historiska Media ger ut i samarbete med Kulturen i Lund.
Utgåvor
Bok: 168140
Anmäl textfel