Sill & Co - Häftad
Finns i lager,
136 kr
|
Sill & Co
Av Jan-Erik Hagbom
Bok- presentation: |
Sill & Co |
Författar- presentation: |
Jan-Erik Hagbom |
Häftad
Finns i lager,
136 kr
|
Sill med färskpotatis, gräddfil, gräslök och kanske en lille en - få saker andas så mycket svensk sommar som det! Och är det något som åker fram på bordet till jul, påsk och midsommar så är det sill. Och så nubben då kanske. Vi har i alla tider ätit sill här i Sverige: torkad, saltad, inlagd och tillagad; Och från att ha varit fattigmansmat räknas sillen numera närmast som en delikatess. I takt med att det svenska och nordiska blivit populärt runt om i världen har sillrätter även börjat hitta utomlands.
Och förutom alla gudomligt goda inläggningar kan man göra så otroligt mycket annat gott med sill! Lertallrikssill, stekt sill, grillad sill, sillåda, sillsallad Bara fantasin sätter gränser. Det är enkelt att laga och väldigt nyttigt. Våga prova!
Utgåvor
En bit sill och en skiva grovt bröd som får smaklökarna att le! Låter det lockande? Visst borde vi äta sill oftare. Det är synd att sillätandet för många har reducerats till ett par högtider om året. Sill är nyttigt, fräscht, varierande och dessutom billigt. Jan-Erik Hagbom hjälper oss att få ny härlig inspiration till sillarätter som förätt, huvudrätt eller på buffén. Men han glömmer inte bort det som hör till, naturligtvis ska det till ett härligt doftande nybakt bröd. Och så snapsen såklart. Den får också vara med! Tine Guth Linse har fotograferat, och visst blir man sugen!
Sill med färskpotatis, gräddfil, gräslök och kanske en lille en - få saker andas så mycket svensk sommar som det! Och är det något som åker fram på bordet till jul, påsk och midsommar så är det sill. Och så nubben då kanske. Vi har i alla tider ätit sill här i Sverige: torkad, saltad, inlagd och tillagad; Och från att ha varit fattigmansmat räknas sillen numera närmast som en delikatess.
Bok: 173733
Bokrean väcker känslor – oavsett inställning
Fyra röster om bokfesten
Anmäl textfel