
Våra experter hjälper dig eftersöka "Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang
Av Jack Lainpelto, Katrin Lainpelto

Bok- presentation: |
Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang |
Författar- presentation: |
Jack Lainpelto |
![]() |
Utgåvor
Beskrivningar av serviceyrket inom hotell- och restaurangbranschen tar ofta sin utgångspunkt i ögonblicksmötet mellan gästen och servicearbetaren, utan att hänsyn tas till det sammanhang som formar vår förståelse av yrket. Denna bok bidrar med en bredare bild av serviceyrket genom att beskriva dess centrala kunskaper mot bakgrund av historia, arbetsmarknadspolitik, genus, kultursociologi, ledarskap, utbildning och juridik.
Boken fokuserar främst på serviceyrkets mjuka kunskaper. Sådana kunskaper är sällan synliga för ögat vilket bidrar till att de ofta underordnas de hårda och mer konkreta kunskaperna som förknippas med serviceyrkets hantverksmässiga sysslor – detta trots att de mjuka kunskaperna ofta har en direkt inverkan på branschföretagens konkurrensförmåga. De mjuka kunskapernas nyckelroll i produktskapandet föranleder en förändrad syn på serviceyrkets centrala kunskaper, något som i sin tur påverkar förutsättningarna för bland annat utbildning, rekrytering och ledarskap.
Boken vänder sig till dem som har ett intresse för serviceyrket inom hotell- och restaurangbranschen, oavsett om man är företagsledare, arbetsledare, utbildare eller studerande. Boken kan även vara relevant för andra med ett intresse för servicemötet och de mjuka kunskaperna, oavsett bransch, samt för dem med ett intresse för arbetsmarknad, samhällsekonomi och etiska frågeställningar inom affärsverksamheter.
Högst personlig och klokt resonerande är denna överraskande lärobok som fyllts med insikter om servicebranschen – ett måste för studenter och proffs, men också för alla som gillar att gå ut och äta.
Första pris Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, kategorin Undervisningslitteratur
Bok: 187742
Svenska Måltidsakademiens prisutdelning
Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok
Anmäl textfel