Våra experter hjälper dig eftersöka "Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.
Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord
Av Gert Klötzke, Torsten Mörner
Bok- presentation: |
Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord |
Författar- presentation: |
Gert Klötzke |
Fotograf: | Torsten Mörner |
Nya Jägarens kokbok innefattar hela vilthanteringen från jaktbyten till delikatesser på matbordet. Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket när det är fest bjuder man på vilt. Och när våra bästa kockar tävlar väljer de flesta viltkött, något som är självklart för en av landets främsta, Gert Klötzke.
Förutom vanliga arter som älg, rådjur och hare omfattar boken även hjort, vildsvin, bäver och kanin.
Författarna tar upp alla moment som rör hanteringen av viltet, från det att djuret skjutits och transporterats hem, till arbetet med det uppstyckade köttet i köket. Ett avsnitt om åldersbestämning ingår också, eftersom djurets ålder är avgörande för köttets smak, kvalitet och vilket tillagningssätt man bör välja. I ett annat avsnitt kan vi läsa om saltning, torkning och rökning, hur man tillreder fonder och marinader samt tips vid stekning.
I kokboken finns nya och spännande recept på välsmakande vilträtter. Men här finns också riktigt gamla klassiker som är värda att föras vidare till nya generationer viltkockar. Samtliga recept får en köttförklaring, dvs varför man ska välja just denna del av viltet till just denna rätt. Alla receptbilder är nytagna, och boken innehåller en nyskriven sida som behandlar vilt och vin.
Jägarens nya kokbok är rikt illustrerad med detaljerade bilder av hög kvalitet. Med hjälp av dessa är bokens instruktioner lätta att följa för den som vill lära sig mer om vilthantering och tillagning av alla typer av vilt.
Jägarens nya kokbok är en totalreviderad upplaga av Jägarens kokbok som utkom för första gången 1995.
Utgåvor
Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket. När det är fest bjuder man på vilt, och när våra bästa kockar tävlar väljer de flesta viltkött - något som är självklart för en av landets främsta, GertKlötzke. Jägarens nya kokbok innefattar hela vilthanteringen - från jaktbyten till delikatesser på matbordet - styckning, åldersbestämning, nya och spännande recept, köttförklaringar, tips om vilt och vin och mycket mera.
Bok: 1352
Anmäl textfel