Söker du efter "Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass" av Elisabeth Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
Av Elisabeth Johansson
Bok- presentation: |
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass |
Författar- presentation: |
Elisabeth Johansson |
Den ultimata boken om choklad
Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker. Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad. Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad - där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen. Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat - chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker. En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Utgåvor
Följ med den flerfaldigt prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson in i hennes värld av choklad. Lär dig göra kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker på ett nyskapande sätt. Runt 100 spännande recept, praktiska avsnitt om hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, ekologiska bonusrecept med råchoklad, oväntade smakkombinationer och initierade råd om hur man väljer rätt choklad till rätt tillfälle.
Recept på: chilichokladtårta; nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; pain au chocolat; saltlakritspraliner; tryfflar av alla de slag; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och mycket mer.
Den här boken tar dig till chokladens paradis på jorden.
3012
Den ultimata boken om choklad
Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.
Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.
Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad - där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.
Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat - chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.
En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Bok: 191961
Anmäl textfel