Söker du efter "Buffé! : från mingel till festbuffé" av Elisabeth Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Buffé! : från mingel till festbuffé
Av Elisabeth Johansson
Bok- presentation: |
Buffé! : från mingel till festbuffé |
Författar- presentation: |
Elisabeth Johansson |
Efter sin uppväxt, som till stora delar tillbringades i mammas (Kerstin Gräbners) restaurangkök på Lasse-Maja i Barkarby, har Elisabeth Johansson ägnat sig åt profesionell matlagning i många olika sammanhang. Hon har arbetat på Victoria i Kungsträdgården, på Grand Hotel, drivit eget Strandrestaurangen i Mariefred i åtta år, varit i flera omgångar på Fjäderholmarna, på Rosendals Trädgårdscafé, Restaurang Videgård och hos Jan Danielsson på Villa Källhagen. De senaste två åren har hon varit menyansvarig på en stor cateringfirma.
Hon har lagat all sorts mat men haft en särskild dragning åt konditorivarorna och desserterna. Elisabeth har bland annat tävlat i SM med desserter två gånger. Men hon har också lagat mat till tre nobelfester och gjort festmiddagar till afrikanska ambassaden. Elisabeth Johansson vet vad folk vill ha på sina buffébord. Hon har lagat det. Tusen gånger.
I boken presenteras nya fräscha favoriter varvade med klassiker på nya sätt. Självklart kan man plocka ihop recepten efter eget huvud men kompletta förslag finns för alla de tillfällen man kan tänka sig att duka upp en buffé till: dop, konfirmation, studentmottagning, poolparty, jul, påsk, midsommar, kräftskiva, bröllop, Halloween, barnkalas, trädgårdsfest, nyår och så vidare.
Tina Axelsson och Susanna Blåvarg har tagit de fantastiska bilderna och Ove Lindfors har gjort formen till denna vackra och mycket användbara bok.
Utgåvor
Nya fräscha favoriter och klassiker i ny tappning. Plocka ihop recepten efter eget huvud eller välj de färdiga förslag som finns för alla de tillfällen: dop, konfirmation, studentmottagning, poolparty, jul, påsk, midsommar, kräftskiva... Under den inspirerande ytan av läckra bilder och matmiljöer upptäcker du snart att författaren är en ytterst kunnig och erfaren matmänniska!
"... en vän att hålla i handen när det drar ihop sig till storkalas.", löd Göteborgs-Postens omdöme om Elisabeth Johanssons Buffé när den först utkom 2004. Nu kommer boken i ett efterlängtat kartonnage innehållande skräddarsydda menyer till bl a: dop, konfirmation, studentmottagning, påsk, 50-årskalas, midsommar, bröllop, barnkalas och trädgårdsfest.
Vad vore våren och sommaren utan bufféer? Många tillfällen ges att samla släkt och vänner till härliga middagar. En buffémottagning med plockmat och mingel är dessutom ett idealiskt sätt att umgås. Elisabeth Johanssons kritikerrosade bok utkommer nu i ett efterlängtat kartonnage!
I Buffé! från mingel till festbuffé presenteras nya fantasifulla bufférätter varvade med klassiker på nya sätt. Elisabeth Johansson har komponerat generösa menyer, skräddarsydda för till exempel: dop, konfirmation, studentmottagning, poolparty, jul, påsk, 50-årskalas, midsommar, kräftskiva, bröllop, barnkalas, trädgårdsfest och nyår. Sammanlagt mer än 150 recept!
”Vad mer kan man önska sig av sakkunskap – gör livet lättare och lär av Elisabeths bok – Buffé! Årets olika fester och högtider klaras av hur lätt som helst! En bok att satsa på för en lyckad fest!” Östran
”... en vän att hålla i handen när det drar ihop sig till storkalas.” Göteborgs-Posten
”Recepten är enkla med få råvaror och ändå med ovanliga smakkombinationer /... / Det är en bok att spara länge i kokboksbiblioteket ...” Bröd
Bok: 585
Anmäl textfel