
Våra experter hjälper dig eftersöka "Tyskarna som industrialiserade Stockholms bryggerinäring : en studie i till Stockholm invandrade tyska bryggare och bryggeriarbetare under 1800-talets senare hälft, med inriktning på nätverk och personer" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Tyskarna som industrialiserade Stockholms bryggerinäring : en studie i till Stockholm invandrade tyska bryggare och bryggeriarbetare under 1800-talets senare hälft, med inriktning på nätverk och personer
Av Edward Blom
År 1842 bryggdes ännu öl i Sverige på i princip samma sätt som sedan medeltiden. Bryggerierna bestod endast av ett par hus på gården, arbetet skedde helt manuellt av en bryggare och ett några drängar och ölen hade mycket låg kvalitet. Ett halvsekel senare skulle Stockholm ha flera stora bryggeripallats med många hundratals anställda. Branschen hade på några årtionden omvandlats från ett slutet, skråbundet hantverk till en storskalig livsmedelsindustri.
Bakom denna utveckling stod framförallt ett antal invandrade tyska bryggare. Forskningsrapporten tecknar korta biografier över de viktigaste av dessa, särskilt berörs: Franz Adam Bechmann, F.R. Neumüller, Georg Adam Bechmann, Fritz Dölling, Johan Bauer, Frans Heiss och Georg Sellmann. Rapporten undersöker vidare deras nätverk i form av församlingarna (tyska respektive katolska) samt de tyska föreningarna, särskilt Deutsche Gesellschaft i Stockholm.
Bakom rapporten står Edward Blom bl.a. ansvarig för bryggerihistoria på Centrum för Näringslivshistoria samt tidskriften Företagsminenns redaktör. Centrum för Näringslivshistoria bevarar och presenterar näringslivets historia.
Utgåvor
År 1842 bryggdes ännu öl i Sverige på i princip samma sätt som sedan medeltiden. Bryggerierna bestod endast av ett par hus på gården, arbetet skedde helt manuellt av en bryggare och ett några drängar och ölen hade mycket låg kvalitet. Ett halvsekel senare skulle Stockholm ha flera stora bryggeripallats med många hundratals anställda. Branschen hade på några årtionden omvandlats från ett slutet, skråbundet hantverk till en storskalig livsmedelsindustri.
Bakom denna utveckling stod framförallt ett antal invandrade tyska bryggare. Forskningsrapporten tecknar korta biografier över de viktigaste av dessa, särskilt berörs: Franz Adam Bechmann, F.R. Neumüller, Georg Adam Bechmann, Fritz Dölling, Johan Bauer, Frans Heiss och Georg Sellmann. Rapporten undersöker vidare deras nätverk i form av församlingarna (tyska respektive katolska) samt de tyska föreningarna, särskilt Deutsche Gesellschaft i Stockholm.
Bakom rapporten står Centrum för Näringslivshistoria.
År 1842 bryggdes ännu öl i Sverige på i princip samma sätt som sedan medeltiden. Bryggerierna bestod endast av ett par hus på gården, arbetet skedde helt manuellt av en bryggare och ett några drängar och ölen hade mycket låg kvalitet. Ett halvsekel senare skulle Stockholm ha flera stora bryggeripallats med många hundratals anställda. Branschen hade på några årtionden omvandlats från ett slutet, skråbundet hantverk till en storskalig livsmedelsindustri.
Bakom denna utveckling stod framförallt ett antal invandrade tyska bryggare. Forskningsrapporten tecknar korta biografier över de viktigaste av dessa, särskilt berörs: Franz Adam Bechmann, F.R. Neumüller, Georg Adam Bechmann, Fritz Dölling, Johan Bauer, Frans Heiss och Georg Sellmann. Rapporten undersöker vidare deras nätverk i form av församlingarna (tyska respektive katolska) samt de tyska föreningarna, särskilt Deutsche Gesellschaft i Stockholm.
Bakom rapporten står Edward Blom bl.a. ansvarig för bryggerihistoria på Centrum för Näringslivshistoria samt tidskriften Företagsminenns redaktör. Centrum för Näringslivshistoria bevarar och presenterar näringslivets historia.
Bok: 172501
Anmäl textfel