Söker du efter "Det nätpolitiska manifestet" av Christopher Kullenberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Det nätpolitiska manifestet
Av Christopher Kullenberg
Bok- presentation: |
Det nätpolitiska manifestet |
Författar- presentation: |
Christopher Kullenberg |
Formgivare: | Daniel Söderstedt |
Det nätpolitiska manifestet är den tredje boken i serien Ink manifest. Den tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras. Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv.
Nätet är en möjlighet till politisk kamp och frigörelse, men det kan också utgöra ett verktyg för övervakning och repression. Genom en analys av de senaste årens konflikter kring The Pirate Bay-rättegången och genomdrivandet av FRA-lagen, men även globala nätrelaterade händelser som demonstrationerna i Iran och hjälpkonvojen till Gaza, visar Christopher Kullenberg vägen till ett kompromisslöst nätpolitiskt motstånd med räckvidd långt utanför fiberkanalerna.
Christopher Kullenberg (f. 1980) är aktivist, bloggare och forskare på Göteborgs universitet. Kullenberg är en av de ledande personerna i den nätpolitiska rörelse som växt fram i Sverige de senaste åren. Bland annat är han engagerad i organisationerna Telecomix och Juliagruppen, vilka arbetar för rörelsefrihet på internet. Tillsammans med Karl Palmås har Kullenberg skrivit en rad artiklar om övervakning, maktstrukturer och motståndsmöjligheter på internet. Han bloggar regelbundet om dessa frågor på christopherkullenberg.se.
Utgåvor
Det nätpolitiska manifestet tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras. Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv.
Bok: 176621
Anmäl textfel