Våra experter hjälper dig eftersöka "Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.
Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid
Av Anders Hirell
Bok- presentation: |
Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid |
Författar- presentation: |
Anders Hirell |
Den svenska matsvampens historia är ett storslaget och banbrytande arbete, som behandlar tiden från 1600-talet fram till idag. I Sverige har svampen inte någon särskilt lång historia, den har utgjort föda för svin och herrskap; allmogen och folket har förhållit sig avvaktande och skeptiskt. Hirell avhandlar mycket i denna bok: svamparnas namn, deras förekomst i tidiga och senare kokböcker, kungarnas särskilda intresse för svampar som mat. Man kan läsa om hur folkupplysningen om svamp har bedrivits, om hur torghandeln utvecklats. Hirell skriver även om olika svampsorter, om exkursioner och odlingar och smak och giftighet. Och mycket mer.
Utgåvor
Ett stort och banbrytande arbete om de svenska matsvamparnas historia, från medeltid fram till idag. Här kan man läsa om svamparnas namn, hovets och adelns konsumtion, recept, hur Linné och andra betraktat svampen. Man kan vidare läsa om torghandel med svamp, olika generationers svampböcker och hur matsvamparna värderats vid olika tillfällen.
En bibel för alla svampintresserade!
Bok: 200769
Anmäl textfel