
Våra experter hjälper dig eftersöka "Konditori Vete-Katten" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Konditori Vete-Katten
Av Agneta Brolin, Östen Brolin
Bok- presentation: |
Konditori Vete-Katten |
Författar- presentation: |
Agneta Brolin |
![]() |
Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor!
Många av klassikerna – som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer.
Personligt skrivna essäer av Carl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris
i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept.
Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm – det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken.
Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
Utgåvor
Bok: 97189
Anmäl textfel